به گزارش خبرنگار شانا اردیبهشت ماه 93، در پی آثار زیانبار بنزین بی کیفیت در کشور، دولت به قطع کامل دریافت اکتان افزا از پتروشیمی ها تصمیم گرفت و مصوبه ورود بنزین با استاندارد یورو 4 را صادر کرد.
پس از آن بود که وزارت نفت و شرکت ملی پالایش و پخش علاوه بر اقداماتی که به منظور بهینه سازی سوخت و ایجاد هوای پاک در دست انجام داشتند، به ورود بنزین یورو 4 نیز اقدام کردند.
پیش بینی اولیه برای واردات بنزین به کشور روزانه 10 میلیون لیتر بود که افزایش تولید پالایشگاههای کشور، مدیریت مصرف و ذخیره مناسب،باعث شد، واردات از ١٠ میلیون لیتر پیش بینی شده به روزانه (به طور متوسط) ٤,٧ میلیون لیتر برسد.
با توجه به این که خرید ریفورمیت از پتروشیمی ها از واردات بنزین سوپر هم گرانتر بود،می توان گفت که هر لیتر بنزین وارداتی حدود 500 تومان سود و صرفه اقتصادی به همراه داشته است.
براساس این گزارش هم اکنون قیمت واردات بنزین با کیفیت یورو ٤ لیتری حدود ٢٣٠٠ تومان است که پس از احتساب هزینه حمل و نقل و توزیع به حدود ٢٥٠٠ تومان افزایش می یابد؛ این درحالی است که ریفورمیت دریافتی از پتروشیمی ها لیتری 3000 تومان محاسبه و خریداری می شد.
بنابراین، اگر قرار بود طبق روال گذشته کمبود بنزین از طریق ریفورمیت پتروشیمی ها جبران شود، باید روزانه حدود 5 میلیون لیتر معادل 15 میلیارد تومان اکتان افزا از مجتمعهای پتروشیمی خریداری می شد که هزینه اضافی را به کشور تحمیل می کرد.
این در حالی است که طی 180 روز گذشته دست کم 450 میلیارد تومان از بابت ورود بنزین با کیفیت به کشور و جلوگیری از تولید بنزین از ریفورمیت در پتروشیمی ها عاید کشور شده است.
از دیگر سو به این قضیه می توان از منظری دیگر نیز نگاه کرد؛ در صورتی که قرار بود طبق روال سالهای اخیر روزانه 10 میلیون لیتر از محل واردات و بنزین پتروشیمی ها کمبود بنزین کشور تامین شود، باید این مبلغ دو برابر می شد؛ اما با مدیریت بموقع، بر خلاف پیش بینی های اولیه (10 میلیون لیتر در روز) و برنامه ریزیها بر اساس 7 میلیون لیتر در روز، بواقع روزانه کمتر از 5 میلیون لیتر بنزین با استاندارد یورو 4 در کشور توزیع شده است.
قطع دریافت ریفورمیت از پتروشیمی های کشور علاوه بر تاثیرات مشهود زیست محیطی و آب و هوایی در کلانشهرها باعث ایجاد صرفه جویی 4500 میلیارد ریالی نیز شده است.
کد خبر 227749
نظر شما