به گزارش شانا، ابراهیم اصالتی، مجری طرحهای پالایش شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به اهمیت روزآمد کردن تجهیزات این ایستگاه راهبردی، توضیح داد: دستگاههای موجود در ایستگاه صادراتی گاز بازرگان در سال ۲۰۰۰ میلادی نصب شده بود که این موضوع ضرورت روزآمد کردن این تجهیزات را دوچندان کرد.
وی با تأکید بر اهمیت استفاده از تجهیزات دقیق اندازهگیری و روزآمد در این ایستگاه افزود: در سامانه قدیم در هر بخشِ اندازهگیری تنها یک تجهیز وجود داشت که در سیستم روزآمدشده به چهار تجهیز ارتقا یافته است و همین امر سبب میشود دقت اندازهگیری و افزونگی محاسبات، چندبرابر و از بروز مناقشه میان طرفین جلوگیری شود.
مجری طرحهای پالایش شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران گفت: گاز صادراتی به ترکیه باید از نظر حجم و ترکیبات اندازهگیری شود تا بر اساس آن، انرژی حرارتی گاز مورد محاسبه و مبنای مبادلات مالی با ترکیه قرار گیرد، از این رو دقت بالای تجهیزات اندازهگیری اهمیت ویژهای دارد.
اصالتی ادامه داد: پس از این مرحله نوع ترکیبات نیز باید بهدقت محاسبه شود که آنالایزرهای تعبیهشده در این قسمت، ارزش گاز صادراتی به ترکیه را مشخص و محاسبه میکنند.
علی فعلی، مسئول این پروژه هم درباره لزوم انجام پروژه راهبردی اجراشده بیان کرد: اگر دستگاههای ما دقیق نباشند، چند مشکل بهوجود میآید. یک وجه این است که ما گاز را به ترکیه صادر میکنیم اما نمیتوانیم اندازهگیری و ارزش آن را بهدقت محاسبه کنیم. وجه دوم این است که آیتمهای کیفی و درصد خلوص نیز در این مقوله اهمیت مییابد و اگر آیتمهای کیفی در محدوده مجاز و مورد توافق طرفین نباشد، طرف مقابل میتواند ادعاهایی را مطرح کند. اکنون با روزآمد کردن و تجهیز ایستگاه صادراتی گاز بازرگان به سیستمهای اندازهگیری روزآمد و دقیق، این مناقشات برطرف میشود.
وی تلاشهای مشاور و پیمانکار برای به ثمر رسیدن پروژه را ستودنی دانست و تصریح کرد: شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با همکاری اداره کل صادرات و مبادلات مواد نفتی، امور بینالملل شرکت ملی گاز ایران، شرکت انتقال گاز، دیسپچینگ ملی گاز و منطقه ۸ عملیات انتقال گاز موفق به راهاندازی و تحویل موقت به بهرهبردار شد که همراهی همهجانبه این عزیزان سزاوار قدردانی است.
نظر شما