به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی معاون اول رئیسجمهوری، محمدرضا عارف سهشنبه (۲۹ آبان) در آیین معارفه علیرضا رشیدیان، نماینده ویژه رئیسجمهوری و رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و تکریم سیدمجید رضوی، رئیس ستاد در دولت سیزدهم با بیان اینکه ایران در مسیر مبارزه با قاچاق کالا و ارز هزینههای انسانی سنگینی پرداخت کرده است، اظهار کرد: قاچاق تنها وارد کردن چند جنس لوکس نیست، بلکه سبب بر هم زدن نظم اجتماعی میشود و آثار تخریبی وحشتناکی بر اقتصاد ملی دارد، ضمن آنکه سبب فرهنگسازی غلط کسب درآمد از این راه میشود که از نظر اجتماعی تأثیرات نگرانکنندهای دارد.
وی درباره آثار سیاسی قاچاق گفت: قاچاق، افزون بر همه مشکلات اقتصادی و اجتماعی، در عرصه سیاست، آبرو و حیثیت نظام سیاسی را بر باد میدهد، قاچاق سبب میشود یک کشور در شاخصهای ارزیابی سلامت کشورها و دولتها در شاخص مقابله با فساد و ریشهکن کردن فساد به ردههای آخر سقوط کند.
معاون اول رئیسجمهوری به موضوع قاچاق سوخت اشاره کرد و افزود: بنزین را لیتری ۴۰ سنت وارد میکنیم و لیتری ۱۵۰۰ تومان میفروشیم و قاچاق میشود، گازوئیل هم لیتری ۵۰ سنت است و ما باید ببینیم چطور میشود سالانه یک میلیارد لیتر فرآورده نفتی قاچاق میشود و اگر جلوی این گرفته نشود همه نظام متهم میشوند.
عارف اظهار کرد: سال ۹۲ مقدار قاچاق ۲۵ میلیارد دلار بود و اکنون به ۲۲.۳ میلیارد رسیده است. بعد از ۱۰ سال تلاش، این مقدار کاهش اندک حاصل شده است.
وی بیان کرد: اکنون چه کار باید بکنیم که حکم قانون در برنامه هفتم مبنی بر اینکه قاچاق سالانه ۱۵ درصد کاهش یابد، انجام شود؟ اگر عزم جدی کل حاکمیت و اجماع سه قوه پای کار بیاید مشکل حلشدنی است، البته باید دستورکارهای ستاد کارشناسیشده باشد که با اجماع پیش برود.
معاون اول رئیسجمهوری با بیان اینکه علاوه بر برنامه هفتم و برنامههای سالانه باید راهبردهای ۱۰ ساله در زمینه مبارزه با قاچاق کالا و ارز داشته باشیم، گفت: مطمئن باشید که در دولت چهاردهم، برای تقویت مبارزه با قاچاق که علاوه بر مشکلات اقتصادی، اجتماعی و روانی، آبروی نظام سیاسی را خدشهدار میکند، با قدرت وارد عمل میشویم.
نظر شما