به گزارش خبرنگار شانا، مخزن ذخیرهسازی سراجه قم یکی از مهمترین پروژههای ذخیرهسازی گاز طبیعی در ایران است. این مخزن یکی از دو مخزن فعال ذخیرهسازی گاز در کشور بهشمار میرود و نقش حیاتی در تأمین انرژی کشور بهویژه در فصول سرد سال بهعهده دارد که با برنامههای توسعهای در دست اجرا و تأکید بر مدیریت مصرف انتظار میرود نقش این مخزن در آیندهای نزدیک پررنگتر شود.
انتقال حدود ۴۰ درصد از گاز کشور از منطقه ۳
رضا امامی، سرپرست منطقه ۳ عملیات انتقال گاز ایران سهشنبه (۱۸ دی) در حاشیه بازدید خبرنگاران از مخزن ذخیرهسازی سراجه قم اعلام کرد: این منطقه با داشتن پنج مرکز بهرهبرداری و ظرفیت انتقال روزانه ۴۵۰ میلیون مترمکعب گاز، حدود ۴۰ درصد از گاز کل کشور را منتقل میکند. این منطقه هشت استان ازجمله قزوین، سمنان، قم، مرکزی، زنجان، البرز، بخش شرقی تهران و بخشهایی از زنجان را پوشش میدهد.
وی تأکید کرد: وظیفه اصلی این منطقه، دریافت، انتقال و تزریق گاز به مراکز مصرف است. در طول مسیر انتقال، فشار گاز کاهش مییابد و این مراکز با تقویت فشار، مانع از قطع انتقال گاز میشوند. امسال رکورد انتقال گاز در کل کشور به ۸۷۲ میلیون مترمکعب در روز نیز رسید.
سرپرست منطقه ۳ عملیات انتقال گاز ایران ادامه داد: عسلویه پایتخت گاز کشور است، اما ایستگاه تقویت فشار نیز اهمیت بالایی دارد. طول شبکه گاز ایران با بیش از ۴۰ هزار کیلومتر کمی از خط استوا بیشتر است.
امامی گفت: روزانه ۱۰۰ تا ۱۱۰ میلیون مترمکعب گاز در ایستگاه تقویت فشار قم فشارافزایی و گاز به ۱۳ نیروگاه ازجمله دماوند، منتظر قائم، سمنان، ری، قم و سلطانیه از طریق ایستگاه تقویت فشار قم ارسال میشود.
ظرفیت برداشت گاز از مخزن سراجه ۱.۵ برابر میشود
زکریا رستمخانی، مدیر بهرهبرداری تأسیسات سراجه قم نیز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در هفت ماهه امسال روزانه ۸ میلیون مترمکعب گاز در مخزن سراجه قم ذخیرهسازی شد و هماکنون که شبکه در فصل سرد سال به گاز نیاز دارد، روزانه ۸ میلیون مترمکعب گاز از این مخزن به شبکه سراسری تزریق میشود.
وی افزود: با اجرای فاز دوم توسعه مخزن ذخیرهسازی سراجه، ظرفیت برداشت گاز از این مخزن تا آبان سال آینده به ۱۵ میلیون مترمکعب در روز میرسد.
مدیر بهرهبرداری تأسیسات سراجه قم با بیان اینکه ظرفیت فعلی ذخیرهسازی مخزن سراجه قم یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب است، گفت: تا نیمه آبان ۱۴۰۴ که فصل برداشت گاز از این مخزن خواهد بود، این ظرفیت به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب افزایش خواهد یافت و ظرفیت فعلی برداشت که ۱۰ میلیون مترمکعب در روز است به ۱.۵ برابر وضعیت فعلی افزایش مییابد.
نظر شما