خدمت‌رسانی ۱۶ هزار سوخت‌رسان‌ جاده‌ای؛ زنجیره ۱۷۶ کیلومتری

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران درمجموع حدود ۱۶ هزار نفتکش جاده‌ای و ۲ هزار و ۶۳۵ مخزن‌دار ریلی در اختیار دارد که طول ناوگان جاده‌پیمای این شرکت به حدود ۱۷۶ کیلومتر، معادل مسافت تهران تا آمل یا چالوس می‌رسد.

به گزارش خبرنگار شانا، با توجه به نقش حیاتی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در تأمین سوخت و تحویل به‌موقع آن، به‌ویژه در ایام پیک مصرف بنزین در تعطیلات سالانه و تأمین سوخت نیروگاه‌ها در زمستان، این شرکت تصمیم به گسترش ناوگان حمل‌ونقل خود گرفته است. این حرکت راهبردی نه‌تنها پاسخی به افزایش تقاضا و ارائه خدمات بهتر است، بلکه گامی اساسی همسو با ایجاد زیرساخت‌های قوی‌تر، بهینه‌سازی فرآیندها و حمایت از توسعه پایدار به‌شمار می‌رود.

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران سال ۱۴۰۳، با هدف توسعه و بهبود زیرساخت‌های حمل‌ونقل انرژی، اقدام به جذب و به‌کارگیری تعداد قابل‌توجهی نفتکش‌ کرده است. در سال ۱۴۰۳ بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه نفتکش جاده‌پیما و حدود ۵۰۰ مخزن‌دار ریلی به ناوگان حمل‌ونقل این شرکت اضافه شد و برنامه‌های نوسازی ناوگان نیز با هدف افزایش بهره‌وری و کاهش مصرف سوخت، به تعداد ۳ هزار دستگاه در دستور کار قرار گرفت. این اقدام مهم به افزایش ظرفیت انتقال روزانه فرآورده‌های نفتی منجر شده و نقش‌ قابل‌توجهی در تأمین سوخت مورد نیاز مناطق دورافتاده، ارتقای بهره‌وری و کاهش هزینه‌های عملیاتی ایفا کرده است. از سوی دیگر، نوسازی ناوگان افزون بر کاهش فرسودگی خودروها و افزایش ایمنی حمل‌ونقل سبب کاهش آلودگی محیط زیستی و بهبود کیفیت هوای مناطق شهری می‌شود.

علی‌اکبر عرب‌عامری، مدیر تأمین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار شانا با بیان اینکه همسو با بررسی وضع ناوگان حمل‌ونقل و برنامه‌های آتی این شرکت، در سال‌های اخیر تلاش‌های زیادی برای جذب و بهبود ناوگان حمل‌ونقل نفتکش‌های جاده‌ای و ریلی انجام‌شده است، اظهار کرد: شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران مسئولیت حمل‌ونقل فرآورده‌های نفتی در سطح کشور را به‌عهده دارد و این موضوع شامل حمل بارهای نیروگاهی و غیرنیروگاهی می‌شود، همچنین ناوگان حمل‌ونقل این شرکت شامل نفتکش‌های جاده‌ای، ریلی، کشتی و انتقال از طریق خط لوله است.

وی تعداد نفتکش‌های جاده‌ای شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران را در ابتدای سال ۱۴۰۳، ۱۳ هزار و ۶۶۲ نفتکش اعلام کرد و افزود: هم‌اکنون تعداد این نفتکش‌ها به حدود ۱۶ هزار نفتکش رسیده است. این نفتکش‌ها برای حمل فرآورده‌های نیروگاهی، بارهای تدارکاتی و مقاصد جایگاهی استفاده می‌شوند.

آغاز ذخیره‌سازی فرآورده‌های نفتی مصرف‌کنندگان بزرگ از اردیبهشت

مدیر تأمین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران همچنین به وضع ناوگان ریلی و حمل فرآورده‌ها به‌ویژه نفت‌کوره و نفت‌گاز از طریق ریل اشاره کرد و گفت: تعداد مخزن‌دارهای ریلی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در ابتدای سال ۱۴۰۳، ۲ هزار و ۹۱ مخزن‌دار بود که با توجه به تعاملات مستمر با وزارت راه و شهرسازی و شرکت راه‌آهن، این تعداد هم‌اکنون به ۲ هزار و ۶۳۵ مخزن‌دار ریلی رسیده است.

عرب‌عامری با بیان اینکه هم‌اکنون شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران درمجموع حدود ۱۶ هزار نفتکش جاده‌ای و ۲ هزار و ۶۳۵ مخزن‌دار ریلی در اختیار دارد، بیان کرد: این افزایش تعداد نفتکش‌ها و مخزن‌دارها کمک زیادی به حمل‌ونقل بهتر و سریع‌تر فرآورده‌های نفتی می‌کند.

وی با اشاره به برنامه‌های در دست اجرا برای جذب نفتکش‌ها و توزیع سوخت در سال ۱۴۰۴ بیان کرد: ما منتظر روشن شدن وضع تولید پالایشگاه‌ها هستیم تا بتوانیم برنامه‌ریزی لازم را برای جذب نفتکش‌های اضافی انجام دهیم، همچنین در سال ۱۴۰۳ تفاهم‌نامه‌هایی با خودروسازان امضا کرده‌ایم که طی آن قرار است ۳ هزار و ۵۰۰ نفتکش جدید جذب شود که  بخشی از آن‌ها با هدف نوسازی ناوگان و ارتقای مدل نفتکش‌ها وارد ناوگان می‌شوند.

مدیر تأمین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران تصریح کرد: ذخیره‌سازی فرآورده‌های نفتی برای گروه‌های مصرفی مختلف ازجمله نیروگاه‌ها و مصرف‌کنندگان بزرگ از اردیبهشت در دستور کار قرار می‌گیرد. امیدواریم این برنامه‌ها به‌ شکل مطلوبی پیش روند و بتوانیم تأمین سوخت را با کیفیت و به‌موقع انجام دهیم.

بر پایه این گزارش شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در مجموع حدود ۱۶ هزار نفتکش جاده‌ای و ۲ هزار و ۶۳۵ مخزن‌دار ریلی در اختیار دارد که طول ناوگان جاده‌پیمای این شرکت به حدود ۱۷۶ کیلومتر، معادل مسافت تهران تا آمل یا چالوس و طول مخزن‌دار ریلی به حدود ۳۴ کیلومتر می‌رسد.

کد خبر 656717

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =